Разом з Патріарх Філаретом у заході також взяли участь голова Синодального управління соціального служіння та благодійності "Елеос-Україна" архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій (Горобцов), заступник голови протоієрей Сергій Дмитрієв, представник компанії «Дельта Медікал» Гуля Поготова, представники медичних служб, а також воїни АТО, які проходили лікування у прифронтових госпіталях.

Після молебню до присутніх звернувся Патріарх Філарет: "Ми щойно освятили медикаменти, які направляються в госпіталі на Донбас й призначаються для військових, які отримали поранення, захищаючи нашу Вітчизну, а також і тим людям, які страждають від хвороб, знаходячись на Донбасі. Купили ми ці ліки завдяки допомозі, яка нам прийшла від наших парафій Київського Патріархату в Сполучених Штатах Америки – це вони дали кошти для допомоги нашим лікарям і госпіталям на Сході. Ця гуманітарна допомога є продовженням тієї великої допомоги, яку надає Київський Патріархат нашій армії, нашим добровільним батальйонам та людям, які постраждали від агресії і ми закликаємо, щоб надалі вся Україна, і не тільки Україна, а й українці поза її межами допомагали нашим воїнам".

Владика відзначив, що до цієї допомоги долучилися й фармакомпанії: "Також хочу ще відзначити, що окрім того, що ми закупили ці ліки нам самі аптеки подарували теж значну частину ліків як пожертву зі свого боку, тому ми теж дякуємо за вашу допомогу. Це свідчить, що люди не байдужі до страждання наших воїнів і наших громадян на Сході" – сказав Патріарх.

Предстоятель Київського Патріархату наголосив, що український народ захистить свою Батьківщину й навів приклад міста Волновахи: "Тут присутній голова Волноваської районної Ради, який захистив у свій час від нападу агресора і причому їх було не багато, але вони відстояли своє місто Волноваху. Якщо їх десятеро захистило, то нас мільйони людей і ми захистимо свою Батьківщину".

Воїни АТО, які проходили лікування у прифронтових госпіталях подякували Патріарху Філарету за підтримку. Також слова подяки висловили представники спілки ветеранів АТО.

На завершення заходу до присутніх звернулася представник компанії «Дельта Медікал» Гуля Поготова, яка високо оцінила роль Церкви Київського Патріархату в допомозі воїнам АТО та й загалом людям.

Ліки, медобладнання та предмети першої необхідності закуплені Предстоятелем УПЦ КП за фінансової допомоги настоятеля парафії Святої Трійці священика Олега Сацюка, голови управи Григорія Сахневича та парафіян в Лос-Анджелесі.

За сприяння  ЕЛЕОС-Україна ліки будуть передані у шпиталі міст Маріуполя, Волновахи, Часового Яру, Сєвєродонецька. Ці заклади, через значну кількість звернень та швидкий розхід медикаментів, постійно зазнають нестачу товарів медичного призначення.

9 червня голова Асоціації воїнів АТО "Київська Русь" Олександр Чекмаз нагородив Патріарха Філарета за великий внесок у справі встановлення незалежності української держави відзнакою 25-го батальйону територіальної оборони "Київська Русь". Під час зустрічі голова Асоціації проінформував Предстоятеля УПЦ КП про сучасну ситуацію на сході України, а також високо оцінив допомогу військовослужбовцям від Київського Патріархату. 

5 червня єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, ієрарх УПЦ КП, відвідав Центр збору допомоги для воїнів АТО м. Богодухів на Харківщині.

Патріарх УПЦ КП передав ліки у військові шпиталі на 500 000 грн, а єпископ відвідав на Харківщині Центр збору допомоги для воїнів АТО

Архіпастир звернувся зі словами вдячності до волонтерів та жителей міста. "Сьогодні Україна переживає непрості часи. Весь світ з глибоким болем і тривогою слідкує за всіма військовими діями, які відбуваються на Сході  нашої країни. Гірко, боляче усвідомлювати, що гинуть наші кращі люди... Для України це великі втрати, велике випробування у боротьбі за незалежність і цілісність нашої держави. Від імені всієї Харківської єпархії висловлюю подяку волонтерам та всім жителям міста за підтримку воїнів АТО", - сказав він.

Теги: