Владика Степан звернувся до новопоставленого диякона Дмитра такими словами: «Ми всі бажаємо тобі сили і наснаги у священичому служінні на славу Божу і спасіння людське. Диякон Дмитро сьогодні переступив перший ступінь священичого служіння. За рішенням Синоду Єпископів, семінаристи-випускники, які вступають у подружній стан, повинні цілий рік прожити як чоловік і жінка. Тим самим вони повинні показати приклад мирянського подружжя».

Новопоставлений диякон є корінним донеччанином і нещодавно одружився. Здійснюватиме своє дияконське служіння в Донецьку.

«Цього дня, коли почитаємо Пресвяту Євхаристію, я вдячний Богу і вам за молитви, які мене підтримали і допомогли. Я вдячний владиці Степану за те, що підтримував мене під час мого навчання в семінарії, коли було тяжко. Ніколи мене владика Степан не покидав. Єпископ мені завжди ставив лише одне запитання: «Чи ти хочеш?» Він завжди в мене вірив, навіть тоді, коли Бог мені посилав різні випробування. Вдячний о. Роману Вовку за підтримку і віру в мене. Пам’ятаю, як я ще малим ходив до собору в Донецьку і прислуговув. Отець Роман мене завжди навчав, як правильно поступати. Прошу всіх присутніх, ніколи не забувайте в молитвах тих священиків, які служать зараз у Донецьку й Луганську», − сказав диякон Дмитро Дєхтярьов.

Теги: