У своєму виступі держсекретар розповів, що відпочинок українських дітей фінансово забезпечує угорський уряд. «Наразі вже більше ніж 1500 дітей мали змогу відпочити та оздоровитися на курортах озер Веленце та Балатон в Угорщині. З 11 червня по 26 серпня цього року планується прийняти 700 дітей як безпосередньо з території Східної України, так і з сімей учасників АТО», - повідомив державний представник.

Організацією табору в Угорщині та його змістовним наповненням займається Державне самоврядування українців Угорщини. Духовну опіку для діточок надає під час відпочинку Українська Греко-Католицька Церква в Угорщині.

Відбір та перевезення українських дітей до Угорщини здійснює Фонд «Чисті серцем» (м. Івано-Франківськ) та Почесне консульство Угорщини в м. Івано-Франківськ та області на чолі з Василем Вишиванюком у рамках ініціативи «Книга Добра».

Крім того, цього року сусідню країну відвідають також переможці міжнародного соціального проекту «Книга Добра, який організовується за підтримки міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та угорського уряду.

За підтримки угорського уряду та міністерства закордонних справ України вже четвертий рік поспіль в Угорщині відбувається літнє оздоровлення дітей із сімей учасників АТО, родин переселенців, малозабезпечених сімей та обдарованих дітей з різних регіонів України.

Теги: