Метою поїздки була доставка гуманітарної допомоги, зібраної духовенством, парафіянами єпархій та благодійниками у Донецьку область. Разом із священнослужителями у поїздці також взяв участь керівник благодійного фонду «Спілка десантників Вінничини» Сергій Буравель.

Спочатку волонтери відвідали Бахмутський район Донецької області. У селі Часів Яр священики передали місцевому дитячому будинку-інтернату продукти, іграшки та солодощі для дітей, а також допомогу госпіталю.

До міста Бахмут зі священиками прибув КамАЗ з продуктами, одягом та іграшками для місцевого населення, а також будівельні матеріали для облаштування дитячого майданчика. Тут офіцери Цивільно-військового співробітництва ЗСУ передали цей гуманітарний вантаж військовим частинам, та місцевому населенню, яке її потребує.

У Світлодарську священики-волонтери передали військовим діжки та продукти для облаштування побуту та оборони військових. Потім вирушили до сіл Луганського, Роти та Михайлівка, відвідали там родини переселенців з Дебальцевого та будинок милосердя і надали як гуманітарну, так і моральну підтримку.

Також клірики єпархій відвідали Угледар та передали адресну допомогу військовослужбовцям з Вінничини та село Горняк, де відвідали підрозділ, який займається доставкою додому загиблих військовослужбовців.

Вінницька єпархія висловила вдячність командуванню Повітряних Сил ЗСУ за сприяння в доставці гуманітарного вантажу, Управлінню Цивільно-Військового співробітництва Збройних Сил України за співпрацю з вінницькими священиками-волонтерами та усім, хто долучився до збору допомоги.

Теги: