УПЦ (МП)  в цій комісії представляє голова Учбового комітету єпископ Ірпінський Климент (Вечеря).

Цього разу були розглянуті нові заяви від випускників духовних училищ, семінарій та академій УПЦ про державне визнання Міністерством здобутої ними освіти. На основі поданих документів експерти розглядали можливість присвоєння їх власникам освітнього рівня бакалавра та магістра богослов’я. Серед тих, хто звернувся з таким клопотанням до міністерства, чимало викладачів духовних навчальних закладів.

Законодавство дозволяє державне визнання не лише дипломів, які було видані в новітній період історії України, але й значно раніше. Зокрема, на останньому засіданні Комісією було прийнято рішення про визнання диплому відомого одеського священика протоієрея Віктора Петлюченка, який закінчив Одеську духовну семінарію ще у 1964 році. На думку представників Міністерства освіти і науки України, таке визнання покликане виправити історичну несправедливість, пов’язану з дискримінацією духовної освіти.

Всі охочі можуть подати свої прохання на визнання дипломів та необхідні для цього документи на адресу Міністерства освіти і науки України: 01135, м. Київ, проспект Перемоги, 10.

Теги: