У учасників заходу буде можливість задати запитання та безпосередньо поспілкуватися із афонськими монахами після лекції.

Ієромонах Хризостом навчався в Духовній академії м. Салоніки (Греція). З 1993 року впродовж 22 років був послушником монаха Мойсея в каливі Святого Іоанна Златоуста скиту Святого Пантелеймона. Разом зі старцем Мойсеєм почав відновлення зруйнованої каливи, яке він продовжує й після його смерті.

Монах Паїсій у 1983 році став монахом на Афоні в монастирі Кутлумуш. Як монах продовжив освіту на рівні магістратури за спеціальністю «Історія церкви». З 2000 року є монахом келії Святих Архангелів монастиря Хіландар, де разом з іншими браттями пише ікони та намагається відновити старі будівлі келії.

Історія монастиря Кутлумуш веде свій початок з 12-го століття. Заснував монастир преподобний Кутлумуш, який походив з однойменної династії турків-сельджуків з Малої Азії. У монастиря славетна історія, й саме з ним пов’язане життя багатьох святих. Останній з них – відомий у всьому світі преподобний Паїсій Святогорець (помер у 1994 році).

Захід відбудеться 21 липня о 18.00. Адреса: Національний історико-культурний заповідник «Софія Київська», м. Київ, вул. Володимирська, 24 (2-й поверх Будинку митрополита).

Онлайн-лекція афонського монаха Хризостома відбуватиметься на TSN.ua та на Facebook-сторінці Відкритого Православного Університету.

Теги: