Чемпіонат дієцезії розпочався із літургії у храмі Христа Царя Всесвіту. Очолив службу о. Олег Жарук, директор Відділу спортивного душпастирства дієцезії. Під час проповіді священик Микола Бистрицький звернувся до учасників із заохоченням, щоб вони не закопувати свої таланти, але їх наново відкривали.

Матчі розпочалися, після урочистого відкриття чемпіонату, співу гімну України і спільної молитви. Команди вже знали своїх суперників, бо 6 липня у санктуарії Матері Божої Летичівської єпископ Леон Дубравський провів жеребкування парафіяльних команд для участі у чемпіонаті.

Після матчів групового етапу (було чотири групи) учасники турніру молилися Коронку до Божого Милосердя про мир в Україні і світі. Після молитви відбулося жеребкування команд для участі у чвертьфіналі, а після гри -  у півфінали.

Остаточного переможця визначили післяматчеві пенальті. Сильніші нерви виявилися у "Архангелів", які і стали вдруге чемпіонами Камянець-Подільської дієцезії. Під час нагородження команда переможець отримала перехідний кубок, а також сертифікат на отримання футбольної форми для цілої команди.

Під час турніру відбувся також підсумок спортивно-євангелізаційного сезону 2016/2017 року. Найкращі гравці отримали сертифікат на отримання футбольного взуття від спонсора чемпіонату, а воротар – сертифікат на пару футбольних рукавиць.

Теги: