Папа Пій XII канонізував молоду 12-річну дівчину Марію Горетті  24 червня 1950 року. Вона прославилася тим, що ціною власного життя не побоялася зберегти свою дошлюбну чистоту. Тоді, уперше в історії Церкви, урочиста церемонія канонізації була здійснена не в соборі Святого Петра, а на площі. Сама ж мати дівчини, Асунта, стала першою в історії, котра побачила за життя проголошення святою власної дочки.

З цієї причини по завершенні літургії молодь парафії склала урочисту обітницю дотримання дошлюбної чистоти. Обітницю висловили дев’ять осіб, які цього року ознайомились з молодіжним рухом «Справжня Любов Чекає». Раніше вони взяли участь у курсах, які провів  о. Дмитро Романко, духівник згаданого руху у Львові. Підготовка до вступу передбачає пізнання цілі цього руху та "віддання свого серця Ісусові, щоб навчатися від Нього любити чистою любов’ю і не боятися свідчити серед свого кола друзі моральні цінності дотримання дошлюбної чистоти". Сама посвята полягає в попередньому покаянні та причасті та довіритися Христові, прочитавши молитву-обіцянку. Особливим моментом обітниці є освяченням срібної обручки з надписом «Справжня Любов Чекає», яку одягають, як правило, на безіменний палець правої руки.

Одна із учасниць розповіла: «Найперше можу сказати, що вступ до руху “Справжня любов чекає” є надзвичайно гарною місією для молодої людини нашого часу, яка намагається знайти своє місце і покликання. Звісно,багато людей вважають,що вибір бути чистим не є важливим у житті, мовляв “люди не зрозуміють”, але це хибне твердження. Так, є дуже багато осіб, які недооцінюють цю чесноту, але ж Бог милосердний і посилатиме нам людей, які цінуватимуть наш вибір — бути чистими. Також я рада, що разом з парафіяльною молоддю ми стали частинкою цього руху і можемо нести ближнім правдиве свідчення любові як дару Божого милосердя. Саме урочисте складання обітниці було дуже зворушливим і радісним, у такі моменти розумієш,що твій вибір є відважним і гідним Господа».

«На жаль, до приходу до Церкви, – продовжила інша дівчина, – я зробила багато помилок. Ось уже п’ять років активно працюю над тим, щоб змінити своє життя. Обітниця берегти чистоту насправді є доброю справою, але розумію, що давши її, випробування самі по собі не зникнуть. Але надіюсь усім серцем, що можу відкрито говорити про мою теперішню тверду позицію, пишаючись нею, адже в наш час малодушні соромляться бути нормальними. Сподіваюсь, наш крок також допоможе іншим молодим людям іти правильною дорогою назустріч тому правдивому щастю, яке тільки Бог може дарувати».

Теги: