На кордоні Чернівецької і Хмельницької областей у селі Атаки, Патріарха Філарета зустріли митрополит Чернівецький і Буковинський Данило, голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян та духовенство Чернівецько-Буковинської єпархії.

У Чернівцях Патріарх Філарет відвідав обласну державну адміністарцію, де провів зустріч з керівництвом Буковинського регіону. Сторони обговорили державно-церковні стосунки в області, соціальне служіння Церкви та інші питання, які представляють спільний інтерес.

Після зустрічі з державним керівництвом області Предстоятель Київського Патріархату поспілкувався з чернівецькими журналістами на брифінгу. Патріарх повідомив громадськості мету архіпастирського візиту на Буковину, розповів про міжконфесійні відносини в Україні, торкнувся питання ставлення Церкви до війни на Донбасі, яка триває через російську агресію та відповів на питання представників ЗМІ.

Потім Патріарх Філарет відбув до кафедрального собору на честь святої преподобної Параскеви Сербської. У храмі він очолив молебень за Україну, благословив паству та вручив нагороди тим, хто своєю працею і служінням Богові заслужив подяки.

21 липня Патріарх очолить літургію та інші урочисті заходи з нагоди 400-річчя церкви у селі Дорошівці Заставницького району на Буковині.

Теги: