У посібнику подано матеріал, присвячений релігієзнавству як науці, історії релігії та світовим релігіям. Розглядаються різні концепції, її структура і функції в житті суспільства та особистості, проблеми розвитку та еволюції релігії.

Видання розраховане на педагогічних працівників позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, викладачів і студентів вищих навчальних закладів, інститутів післядипломної педагогічної освіти, спеціалістів, які займаються питаннями позашкільної освіти, а також тих, хто цікавиться проблемами світових релігій.

Як написав у себе в Фейсбуці київський релігієзнавець Віталій Хромець, «особливість цього підручника полягає у тому, що він написаний на іншій теоретико-методологічній базі, яка виключає марксистський підхід у вивченні релігії».

Один з авторів посібника, Олексій Савченко, зазначив, що «автор кожного окремого тематичного розділу мав змогу працювати окремо, втілюючи у своїй роботі своє бачення теми… Авторський колектив підбирали незалежно від їхньої інституційної приналежності. Тобто ставили за мету віднайти дослідника, якому довіряють як компетентному професіоналу, незалежно від того, в якій установі працює людина. Як наслідок, було отримано нешаблонний продукт, в якому було втілено узагальнений огляд теми від кожного окремого фахівця».

Теги: