Знаковою подією культурно-мистецького заходу стане нагородження представниками Національного проекту «Книга рекордів України» Державної казначейської служби України за впровадження Всеукраїнської акції «Вишивана моя Україна».

Всеукраїнську акцію «Вишивана моя Україна» було ініційовано Державною казначейською службою України на честь 25-ї річниці незалежності України з 8.08.2016 р. по 21.10.2016 р. з метою створення художнього виробу – вишитої карти України. Вишита карта повинна стати не лише одним із символів єдності українського народу, але й прикладом патріотизму, дружби, взаємодії та згуртованості. У кожний стібок, у кожний хрестик учасники акції вкладали любов, досвід, душевне тепло і талант, що передавалися від покоління до покоління.

Карта оздоблена орнаментами, характерними для кожного окремого регіону, державним символом – гербом України та голубом – птахом, що символізує мир. Напис на карті інформує: «Карта вишита казначеями з усіх територіальних органів Державної казначейської служби України та її центрального апарату». Протягом останнього року карту презентували у всіх областях України, а також в Антарктиді на станції «Академік Вернадський».

Перші орнаменти карти були вишиті працівниками Донецької та Луганської областей, які виконують свої повноваження на підконтрольній українській владі території.

У межах заходу відбудеться також відкриття експозиції художніх творів вітчизняних митців та митців української діаспори з Австрії, Білорусі, Естонії, Латвії, Литви, Молдови, Польщі, Росії, Румунії, Словаччини, Хорватії та Чехії, молодих художників, представників національних меншин України – учасників Міжнародних мистецьких пленерів «Україно, моя Україно» і Всеукраїнських пленерів для творчої молоді національних меншин України.

Знайшли своє відображення у творах художників величні пам’ятки історії та культури Києва – Києво-Печерська лавра, Золоті ворота, мальовничі куточки Андріївського узвозу, Подолу, а також чарівні види Львова – Міський арсенал, ансамбль Успенської церкви, каплиця Боїмів тощо. Одне з найстаровинніших міст Європи – Кам’янець-Подільський на живописних полотнах представлений брамами, Кушнірською баштою, Замковим мостом, Миколаївською, Петропавлівською і Хрестовоздвиженською церквами.

Теги: