Прибувши на схід України, єпископ і капелани провели робочу зустріч з особовим складом групи координації Центру цивільно-військового співробітництва штабу АТО (CIMIC). Основними напрямками праці Центру є надання допомоги цивільному населенню, сприяння підрозділам Збройних сил України і організація взаємодії з іншими військовими формуваннями та правоохоронними органами, місцевими органами влади, ЗМІ та приватним сектором. Під час зустрічі обговорювалися наступні кроки майбутньої взаємодії Координаційної ради та структур СIMIC. Слід зауважити, що вже є підписаний меморандум про співпрацю між СІМІС та «Карітасом України».

У рамках поїздки владика Богдан і капелани зустрілися з головою БФ «Карітас-Маріуполь» о. Ростиславом Спринюком та працівниками благодійної організації і обговорили питання взаємодії. Владика Богдан подякував їм за працю, яку вони здійснюють в зоні розмежування незважаючи на велику небезпеку.

Також капелани відвідали військових Стрийського гарнізону, які захищають південні межі України в секторі М. Це місце є немовби другою домівкою для капеланів і наші захисники завжди радо їх зустрічають, адже розуміють, що значить для бійця присутність священика. Там єпископ і священики мали нагоду поспілкуватися з воїнами. Окрім волонтерської допомоги, капелани передали військовослужбовцям легковий автомобіль, який освятив владика Богдан. А ще одне авто попрямувало в один з мотопіхотних підрозділів 24-ї окремої механізованої бригади, який захищає Луганщину.

Владика Богдан та капелани складають щиру подяку всім жертводавцям та небайдужим вірним, які своїми пожертвами підтримали військових і долучилися до надання допомоги українським військовим у зоні розмежування.

Теги: