Верховний архієпископ Святослав зазначив, що Із великим болем сприйняв новину про дві терористичні атаки, скоєні в центрі Барселони та в місті Камбрілс (Таррагона), що спричинили смерть 14 осіб та залишили більше ста осіб пораненими.

Він висловив свої співчуття пораненим, сім’ям та близьким загиблих і всій спільноті, довіреній пастирській опіці місцевого єпископа.

«Єднаємося в ревних молитвах за вічний упокій загиблих. Нехай Небесний Отець подасть їм життя вічне. Молимося також за швидке одужання поранених», − сказано в листі.

Глава УГКЦ рішуче засудив теракт, що посягає на людську гідність та життя. «Подібний вчинок завдає глибокої рани всьому людству та спричинює біль у серці нашого Спасителя Ісуса Христа, який так сильно нас любить», − написав Святослав.

«Це сліпе насильство проти невинних людей мало на меті викликати страх і спровокувати нас відповісти ненавистю та ще більшим насильством. Наша відповідь буде християнською: відповімо любов’ю до Бога та ближнього. Це є переможна відповідь, яка знищить всяке зло. Об’єднаємо наші зусилля разом із нашим християнським служінням, щоб принести мир Божий на землю», − закликав глава УГКЦ у листі співчуття.

Теги: