Такий самий образ нещодавно був відправлений до кафедрального собору м. Мукачево Хустської єпархії, де святиню зустрічав велелюдний хресний хід. Настоятель храму протоієрей Євгеній Мілешкін розповів, що ікону святогорці написали спеціально для храму св. безср. Косми і Даміана та лікарні. “І зараз наша задача – принести свій духовний плід Пресвятій Богородиці”, – зазначив він.

Отець Євгеній разом з парафіянами неодноразово відвідували Хіландарський монастир на святій Горі Афон та молилися перед чудотворним образом Богоматері “Млекоживителька”. Паломники розповіли ченцям, що хотіли б мати таку ікону у власному храмі.

Це підштовхнуло ігумена  обителі архімандрита Мефодія та братію до написання списку чудотворної ікони. Образ був написаний за півроку і один з монахів доставив його в Київ у подарунок паломникам.

Ікона Божої Матері «Млекоживителька» зображує Пресвяту Богородицю, яка годує Немовля Христа. Образ привіз на Афон в ХIII столітті засновник Хіландарського монастиря святитель Сава Сербський. До цього він перебував в Палестинській монастирі преподобного Сави Освяченого.

Теги: