Предстоятель ПЦУ обговорив з гостями низку важливих питань. Мова, зокрема, йшла про становлення та перспективи розвитку Православної Церкви України, просвітницьку діяльність і соціальне служіння, які звершує Церква, комунікацію церковних структур із громадянським суспільством, міжконфесійну ситуацію, а також взаємовідносини Церкви з державою.

Посол високо оцінив співпрацю Управління соціального служіння та благодійності «Елеос Україна» ПЦУ із міжнародними благодійними інституціями.

Окрім того, сторони поспілкувалися про російську військову агресію проти України, окупацію Кримського півострова та викликані цим значні порушення у сфері свободи совісті на тимчасово окупованих територіях, зокрема, утиски духовенства і вірян ПЦУ.

Також митрополит Епіфаній розповів про діяльність військових капеланів Православної Церкви України, які складають 83% від числа усіх капеланів в українському війську та надають духовну підтримку воїнам-захисникам Батьківщини.

«Зараз проти нас точиться боротьба з боку нашого північного сусіда, який воює не лише на Сході України, але й проти нашої духовної незалежності, бо вони добре розуміють важливість Церкви для суспільства і держави. Однак переконаний, що з Божою допомогою ми досягнемо перемоги і справедливого миру», – сказав владика.

Теги: