Рух за єдність українського Православ'я проводить чергове засідання круглого столу "Шляхи відновлення єдності Українського Православя". Тема обговорення "Синодальні структури перед перспективою  єднання церков"

Місце проведення:  Інститут Фоми Аквінскього, вул.Якіра 13, аудиторія 208 (район метро Лукянівка)

Час і дата проведення - 26 вересня 2010 р. з 13.00 по 17.00. Вхід вільний

Прохання попередньо зареєструватись в контакті https://vkontakte.ru/event20002659 чи на імейл editor@e-c.in.ua , контакт тел. 0665731615, 0935951275

     Матеріали попердніх засідань круглого столу на сайті "Єдина Церква" https://www.e-c.in.ua

     Після круглого столу відбудеться презентація  Руху за єдність українського Православ'я  

Порядок проведення круглого столу «Шляхи відновлення єдності в українському Православ'ї»

1. Круглий стіл є неформальною, неофіційною мирянською і переважно молодіжною ініціативою Руху за єдність Українського православ’я.

2. Метою круглого столу є:

- сприяти подоланню розколу в Українському православ’ю шляхом дружнього спілкування між вірними наших юрисдикцій, уважним вивченням позицій і точок зору один одного, виробленням спільного бачення православної еклезіології, спільних поглядів на проблему розколу та шляхів її подолання.

  -  поширювати напрацювання круглого столу з просвітницькою метою серед вірних наших юрисдикцій через різні засоби комунікацій (особистісне спілкування, блоги, сайти, Інтернет-форуми, газети, презентації, семінари, створення відповідних рухів тощо). Конкретні заходи в цьому напрямку будуть розроблятись по мірі досягнення певної кількості напрацювань.  

3. В обговоренні має домінувати понадюрисдикційний підхід.  Цей підхід передбачає орієнтацію в першу чергу на мету круглого столу, а не на захист тих чи інших інтересів своєї церковної юрисдикції. Таким чином обговорення має бути максимально об’єктивним і незаангажованим. 

4. Учасниками круглого столу є вірні різних православних юрисдикцій (УПЦ (МП), УПЦ КП, УАПЦ), які щиро хочуть зробити все, що в їхніх силах для відновлення єдності Українського православ’я; поділяють мету круглого столу, прагнуть вести обговорення на тверезому богословському рівні.

5. Склад учасників-експертів круглого столу по кожній окремій темі погоджується організаторами.  

6. На засіданні круглого столу запрошуються також всі зацікавлені особи, які поділяють мету круглого столу і готові додержуватись даного порядку.

7. Перед кожним засіданням круглого столу учасникам розсилаються тези теми, що має обговорюватись

8. Регламент проведення засідання (тривалість 3-4 години):

   - вступна доповідь (доповіді) по визначеній темі –до 45 хв.

    - уточнюючі питання від учасників-експертів та зацікавлених осіб 15 хв.

    - зауваження від учасників по змісту доповіді та їх обговорення, доповнення експертів та їх обговорення – 1,5 год Модератор залучає до обговорення рівномірно всіх учасників.

    - запитання від зацікавлених осіб

    - підведення підсумків обговорення – 30 хв.

   - визначення питань для розгляду на наступному засіданні 

9. Після закінчення обговорення тої чи іншої теми спільно формується резолюційний документ, який коригується до наступного засідання. Відгуки на проекти резолюційних документів мають дати всі учасники круглого столу.  Проекти резолюційних документів круглого столу не дозволяється розповсюджуюти до їх остаточного опрацювання та оприлюднення на сайті Єдина Церква. 

10. Підготовка засідань круглого столу та обмін думками між засіданнями організовується  модераторами за допомогою імейл розсилки та інших засобів комунікації. Розсилка може використовуватись учасниками круглого столу і як закритий форум. На розсилку можуть підписатись як учасники-експерти так і зацікавлені особи.

11. Орієнтовний загальний план  обговорень:

1.       Передумови об'єднання: вироблення спільної термінології.

  1. Визначення причин розколу Української Православної Церкви в кінці 80-х на початку 90-х.

3.        Розгляд існуючих перепон до відновлення єдності.  

      4.   Обговорення взаємоприйнятної моделі подолання розколув українському

             Православ’ї

Даний план буде уточнюватись і деталізуватись по мірі роботи круглого столу.

Теги: