Співробітниками відділу по боротьбі з торгівлею людьми УМВС України в Миколаївській області, спільно з працівниками департаменту по боротьбі з торгівлею людьми МВС України у Миколаєві було затримано троє громадян України віком від 24 до 38 років, які підозрюються у розбещенні неповнолітніх та розповсюдженні відео порнографічного змісту через Інтернет. Серед затриманих був і священик одного з приходів прилеглого до міста села.

Про це стало відомо з достовірних джерел у МВС України, повідомляє Газета.ua.

Джерело стверджує, що інформація про протиправні дії надійшла від співробітників Федерального бюро розслідувань США, яким вдалося встановити, що порно-відео, на якому були зображені гомосексуальні сцени за участю неповнолітніх, яке розповсюджується на території США, було виготовлено на території Миколаївської області.

Миколаївським оперативникам вдалося встановити, що двоє жителів Миколаївської області, серед яких був і священик одного з приходів прилеглого до міста села та один житель міста Одеса, який працював викладачем програмування в одному з ліцеїв міста Одеси.

Збоченці на спеціальних орендованих квартирах займалися розбещенням малолітніх (в основному це були хлопчики віком від 10 до 15 років) і знімали всі ці сцени на відео.

Як розповіло джерело, дані протиправні дії підозрювані здійснювали протягом 5 років.

У ході проведення оперативно-слідчих заходів, в будівлі відділу по боротьбі з торгівлею людьми, один з підозрюваних - священик, побачивши свою жертву в супроводі міліціонерів, зрозумів, що розплата неминуча і спробував покінчити життя самогубством, вистрибнувши з 4 поверху.

На місце відразу ж прибула бригада "швидкої допомоги". Медикам вдалося врятувати життя підозрюваному - він у важкому стані, з переломами кінцівок і тазу, під посиленою охороною перебуває в одній з лікарень міста Миколаєва.

Начальник УМВС України в Миколаївській області полковник міліції Михайло Слепанєв підтвердив факт затримання збоченців і факт того, що один з підозрюваних дійсно вистрибнув з четвертого поверху.

У даний момент порушено кримінальну справу за низкою статей. Триває слідство.

У ході обшуків на орендованих квартирах та за місцями проживання підозрюваних вилучено оргтехніку, за допомогою якої проводилася зйомка і монтаж відеосюжетів, та носії зі сценами насильства над дітьми.

За рішенням суду Центрального району міста Миколаєва щодо підозрюваних обрана попередня міра запобіжного заходу - утримання під вартою на строк до двох місяців.

Теги: