Професор Вроцлавського університету прочитав лекцію в Ужгородській богословській академії26 лютого 2011 року, в рамках міжнародного наукового співробітництва Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина з науковцями Польщі, в Свято-Миколаївському актовому залі  УУБА-КаУ для студентів-богословів було прочитано оглядову лекцію професором Вроцлавського університету та Вищої гуманістичної теологічної школи Кріштофом Білінскі на тему «Історія Православної Церкви в Польщі».

Після закінчення лекції студенти цікавились станом духовної освіти та життям Православної Церкви в сусідній державі. Також професор Білінскі заявив, що дуже радий тому, що приїхав до Ужгорода та сподівається на плідну співпрацю у сфері богословської освіти та науки, повідомляє сайт УУБА.

Під час перебування в Ужгороді професор Кріштоф Білінський провів зустріч із ректором Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина професором, архімандритом Віктором (Бедь) та предметні переговори щодо подальшої міжнародної науково-освітньої співпраці між вищими навчальними закладами України та Польщі з проректором з навчальної та виховної роботи (інспектор),  доцентом Сергієм Васильовичем Урстою і проректором з богословської науково-дослідної роботи,  доцентом, ігуменом Арсенієм (Бочкарь). За результатами переговорів сторони домовились про подальшу співпрацю.

Теги: