За повідомленням прес-служби Київської архиєпархії, з 20 вересня до 5 жовтня мощі святого Шарбеля перебуватимуть у Броварах, у каплиці Трьох Святителів (вул. Незалежності, 15-17), повідомляє о. Олег Панчиняк, настоятель парафії. Ім‘я святого Шарбеля добре відоме українцям. І не важливо, що Львів чи Київ, Івано-Франківськ чи Тернопіль, Ужгород чи Хмельницький розділяють тисячі кілометрів від ліванського монастиря в Аннайї. 

Мощі ліванського святого перебувають у Броварах
Святість, яка творить дива, не знає кордонів,  Так і земля Лівану, подарувавши світові великого праведника і чудотворця Шарбеля, стала порятунком для приїжджих страждальців. І ці чуда від св. Шарбеля тривають дотепер.

Святий отець Шарбель здійснив більше двадцяти тисяч чудес в Лівані і Сирії, в Росії, Україні і Білорусі, Польщі і Німеччині, Франції і Африці, в США.

Монастир у містечку Аннайя, де ось вже більше ста років покоїться нетлінне тіло святого ченця, відвідало більше мільйона  осіб з 95 країн світу. Багато паломників отримали зцілення від хвороб.


 Довідка:
Святий Шарбель (у народженні Юсеф Махлуф 1828-1898) — арабський католицький святий та чудотворець з Лівану, мароніт. 9 жовтня 1977 року священомонаха-мароніта Шарбеля зачислено до Сонму Святих. Під час канонізації цього ліванського духовного подвижника Папа Римський Павло VI назвав його одним із найбільших святих XX століття.

Юсеф Махлуф — майбутній святий Шарбель народився в 1828 р. в селі Бекаа-Кафра, що на півночі Лівану в горах. Він був четвертою дитиною в родині селян Антуана і Бригітти Маклуфів. В домі Маклуфів особливо шанували Діву Марію. Усією сім'єю вони ходили на службу Божу до місцевої церкви, строго дотримували дні посту, та неодмінно вшановували християнські свята.

Теги: мощі, канонізація, святий