Міжконфесійний фонд «Християнська освіта» просить охочих взяти участь у реалізації благодійних програм «Підручники з предметів духовно-морального спрямування» та «Вчитель християнської етики»Міжконфесійний український благодійний фонд «Християнська освіта» розпочав реалізацію благодійних програм «Підручники з предметів духовно-морального спрямування» та «Вчитель християнської етики», покликаних сприяти видруку та розповсюдженню навчально-методичних комплектів, підручників з предметів духовно-морального спрямування та методичної літератури для вчителів християнської етики в навчальних закладах України, а також підготовці таких вчителів та підвищенню їх кваліфікації, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Сьогодні однією з нагальних проблем подальшого впровадження викладання у навчальних закладах курсів з основ християнської етики є необхідність в забезпеченні учнів відповідними підручниками та допоміжною літературою, а також у підготовці відповідних вчителів, забезпеченні їх методичною літературою, організації постійного процесу підвищення їх професійного рівня.


Сприяти розв’язанню зазначених завдань покликаний створений за ініціативи Громадської ради з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України Благодійний фонд «Християнська освіта», який було засновано 17 листопада 2011 року як спільний проект провідних християнських церков України:


Української православної церкви;
Української православної церкви Київського патріархату;
Української греко-католицької церкви;
Римсько-католицької церкви в Україні;
Всеукраїнського союзу об’єднань євангельських християн баптистів;
Церкви християн віри євангельської України;
Української християнської євангельської церкви.

Опікунська рада Фонду:


- архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр – секретар Предстоятеля Української православної церкви;
- архієпископ Переяслав-Хмельницький і Бориспільський Епіфаній – ректор Київської православної богословської академії - Української православної церкви Київського патріархату;
- пископ Маркіян Трофим’як – Римсько-католицька церква в Україні;
- Роман Небожук – виконавчий директор Патріаршої Курії Української греко-католицької церкви;
- Микола Каспров – заступник Голови Всеукраїнського союзу об’єднань євангельських християн-баптистів;
- Юрій Веремій – заступник Єпископа Церкви християн віри євангельської України;
- Микола Саламаха – замісник старшого єпископа Української християнської євангельської церкви.

Президентом Фонду обрано народного депутата України, голову Громадської ради з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України Володимира Марущенка.

Благодійний фонд зареєстровано у Головному управлінні юстиції м. Києва (свідоцтво про державну реєстрацію благодійної організації № 0343-2012 від 02 лютого 2012 року).
 
Реалізація благодійних програм «Підручники з предметів духовно-морального спрямування» та «Вчитель християнської етики» має допомогти суттєво покращити ситуацію із забезпеченням впровадження викладання предметів духовно-морального спрямування у навчальних закладах необхідними навчально-методичними комплектами, підручниками та методичними матеріалами, що сприятиме поширенню викладання зазначених предметів, а також сприятиме збільшенню кількості висококваліфікованих вчителів християнської етики, забезпечить можливість реалізації вибору школярами та їх батьками вивчення християнської етики.

Для звершення цього Благодійний фонд відкритий до співпраці з усіма, хто зацікавлений у поширенні християнських цінностей в українській школі.

Мінімальна вартість забезпечення навчальними комплектами (підручник, зошит і хрестоматія) викладання предметів духовно-морального спрямування складає:


для 1 класу – 765 гривень (20 комплектів);
для 2 та 3 класів – по 830 гривень (20 комплектів);
для 4 класу – 890 гривень(20 комплектів);
для 5 та 6 класів  - по 1193 гривень (20 комплектів);
для однієї школи - 6163 гривень (120 комплектів).


Якщо додати ще методичні посібники для вчителів для зазначених класів, до загальна сума збільшиться ще на 413 гривень і складатиме 6477 гривень.


Отже, для того щоб забезпечити  необхідними підручниками і методичними матеріалами одну школу з 1 по 6 клас необхідно зібрати  6477 гривень.

Реквізити Фонду для здійснення благодійних внесків:


- повне найменування: Благодійна організація «Благодійний фонд «Християнська освіта»;
- адреса: вул. Б. Хмельницького, 3-а, м. Київ, Україна, 01001;
- ідентифікаційний код юридичної особи: 38063397;
- рахунок: АТ «ЄВРОГАЗБАНК» (МФО 380430), №2600430113049
- призначення платежу: Благодійний внесок за програмою «Підручники з предметів духовно-морального спрямування» або за програмою «Вчитель християнської етики».


Контактна інформація: +38044278-71-93                         

Теги: