Глава УПЦ КП: «Бог створить такі умови, що УПЦ (МП) буде змушена об’єднуватися в єдину Помісну Церкву»Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарет зустрівся 13 червня з українськими журналістами та громадськими діячами, щоб привітати їх з Днем журналістики і поділитися своїми думками про ситуацію в Україні, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Інститут релігійної свободи.

“Церква і ЗМІ – це служителі слова. Але священики несуть духовне Слово, а журналісти – світське, яке також впливає на суспільство, а тому має бути правдивим", -- заявив Патріарх Філарет під час зустрічі.

Патріарх привітав працівників медіа з професійним святом та подякував за правдиве висвітлення подій на Майдані, російської агресії в Криму та на Сході України, незважаючи на реальні загрози для життя і здоров’я репортерів.

Відповідаючи на питання журналістів, Предстоятель УПЦ КП висловив думку, що “Бог попустив статися цим подіям в України” для виправлення нашого суспільства. Перед обличчям багатьох небезпек та війни українці як ніколи об’єдналися, все більше навертаються до Бога, відмовляючись від свого гріховного способу життя.

Патріарх Філарет також прокоментував інавгурацію нового глави держави Петра Порошенка та його конфесійні уподобання. “Хто б не був президентом, він повинен турбуватися про Українську державу і Український народ, до якої б Церкви він не належав”, – зауважив Патріарх.

Він також висловив переконання, що в Україні рано чи пізно відбудеться об’єднання православних церков у Помісну Українську Православну Церкву. “Моя думка, що Бог створить такі умови, що УПЦ (Московського патріархату) буде змушена об’єднуватися в єдину Помісну Церкву. Такої Церкви не буде лише, якщо не буде Української держави. Але ми твердо віримо, що Україна є та завжди буде”, – підкреслив Патріарх Філарет.

Теги: