Новим главою УПЦ (МП) став митрополит Онуфрій (Березовський)13 серпня, на 40 день після кончини Предстоятеля УПЦ (МП) митрополита Володимира, відбулася одна з найважливіших подій в історії Української Православної Церкви, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рravmir.ru і прес-службу УПЦ.   

Собор єпископів УПЦ, що проходив сьогодні в Києво-Печерській лаврі обрав новим Предстоятелем Української Православної Церкви митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія (Березовського).


За нього віддали голоси 48 єпископів Української Православної Церкви.

Голосування відбувалося у 2 тури. Після 1-го туру голоси лідерів розподілилися наступним чином: митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій – 36, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній – 24, митрополит Вінницький і Могилів-Подольський Симеон – 9.

Новим главою УПЦ (МП) став митрополит Онуфрій (Березовський)На соборі єпископів були присутні 78 ієрархів УПЦ, з яких 52 правлячих, 22 вікарних, та 4 (з 9) заштатних.

Митрополит Онуфрій з 24 лютого 2014 був місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри УПЦ. Він один з найстарших за хіротонією архієреїв УПЦ, постійний член Священного Синоду УПЦ, голова Церковного суду цієї Церкви.

За світоглядом владика Онуфрій належить до крила консервативних архієреїв УПЦ, тяжіє до зміцнення зв’язків з Московською Патріархією. Він один з давніх опонентів колишнього митрополита Київського Філарета (зараз - Патріарха УПЦ КП), виступаючи проти автокефалії УПЦ.

Фото wikipedia.org, оrthodox.org.ua

Теги: