Всеукраїнська Рада Церков обговорила з мером Києва участь у наданні допомоги біженцямПредставники Всеукраїнської ради Церков зустрілися з мером Києва Віталієм Кличком для обговорення надання допомоги біженцям і включення конфесій в проект допомоги потерпілим і потребуючим у різних сферах, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на News.ugcc.ua і Рomisna.

“Це була перша зустріч мера Києва Віталія Кличка з представниками Всеукраїнської ради Церков. Темою зустрічі була допомога біженцям і включення конфесій в проект допомоги людям потерпілим і потребуючим у різних сферах”, - відзначив учасник зустрічі владика Йосиф (Мілян), голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ.

“Церква завжди працює для суспільства і для народу. Головною увагою її діяльності є людина. Це наше головне завдання - проповідувати Христа розп’ятого і творити між людьми мир, допомагати тим, хто не має житла, одягу, незалежно від їх приналежності до конфесії і політичних вподобань”, - сказав єпископ.

Він також наголосив на важливості діалогу між столичною владою і Церквами. “Хочеться справжнього діалогу. Бо через брак діалогу виникає багато проблем. Наприклад, біля Патріаршого собору на Лівому березі не можна будувати 45-поверховий житловий комплекс. Ця малесенька ділянка абсолютно не придатна для цього. Ми дуже сподіваємося, що сьогоднішня міська влада нас почує; нас - не тільки як конфесійну Церкву, але нас - як народ Божий, громадян Микільсько-Слобідського району, які, може, не всі є вірними нашої Церкви, але просто приходять в стіни Патріаршого собору, на територію Патріаршого центру гуляти з дітьми і відпочивати”, - відзначив єпископ.

Всеукраїнська Рада Церков обговорила з мером Києва участь у наданні допомоги біженцямНа зустріч до мера прийшли представники найбільших конфесій України. Вони розповіли про власне бачення ситуації та допомоги тим, хто потребує, оскільки на сьогоднішній день Церкви і релігійні організації активно взялись за місію соціалізації та реабілітації біженців, що прибули з тимчасово окупованих територій. Натомість Віталій Кличко заявив, що відкритий до діалогу та «простягає руку допомоги кожному», сподіваючись на двосторонню співпрацю. За його словами, Церкви та релігійні організації відіграють дуже важливу роль у процесі психологічної та духовної реабілітації переселенців, надаючи і великий обсяг гуманітарної допомоги в зону АТО та постраждалим.

У свою чергу заступник голови Відділу соціального служіння та благодійності УПЦ Київського Патріархату священик Сергій Дмитрієв розповів про масштабну акцію "Автопоїзд Миру та Єднання", яка була проведена в серпні спільно з представниками інших конфесій і релігій та громадськими діячами. Також він зазначив, що відтепер спільно з Відділом соціального служіння та благодійності працює Психологічна служба допомоги разом з психологами Майдану. Окрім того, тепер організовуються спеціальні практичні семінари для постраждалих.

Разом зі священнослужителями виступив Максим Потапчук, голова ініціативної групи «Київ Схід Діти», який організовує дозвілля та побут дітей-біженців. Він підкреслив, що готовий ділитись своїм досвідом, як організувати гуманітарну допомогу «з нуля» та підкреслив особливу роль Церкви в цьому процесі. Він переконаний, що саме завдяки священикам у активістів створюється можливість якомога ефективніше допомагати тим, хто потребує.

Віталій Кличко подякував всім учасникам зустрічі, зазначивши, що хоче зробити такі заходи регулярними, щоб вирішувати проблеми разом. Також він поділився контактами Штабу допомоги, який постійно діє при Центральному залізничному вокзалі у Києві. Туди можна звертатись на другому поверсі самого вокзалу або ж за телефоном: (044) 481-14-92. Додатково можна звертатись до Київського департаменту з питань соціального захисту за телефоном: (044) 408-39-74.

Незабаром планується створення бази даних контактів Церков і релігійних організацій на сайті КМДА, щоб кожен бажаючий міг побачити та звернутись за необхідністю.

Теги: