Архієпископ Мечислав Мокшицький про візит Франциска в Україну: «Папа вміє влаштовувати несподіванки»Папа Римський Франциск отримав офіційні запрошення приїхати в Україну. Про це 12 березня, під час прес-ланчу з журналістами, поінформував архієпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський, голова Конференції католицьких єпископів України, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Сatholic-media.org.

За словами архієпископа, запрошення надійшло від Римсько-Католицької Церкви в Україні, також з листом до Папи Римського звернулась Українська Греко-Католицька Церква. Окрім цього, офіційного листа з проханням відвідати Україну Папі Франциску надіслав Президент України Петро Порошенко.

Архієпископ Мечислав Мокшицький наголосив, що відповіді наразі немає, однак Папа вміє влаштовувати несподіванки. Також архиєпископ розповів, що зазвичай такий візит готується близько півроку. І залежить, чи Папа їхатиме до своїх вірних, чи як глава Ватикану на запрошення Президента.

Архієпископ Мечислав Мокшицький висловив здивування, що досі Папу Франциска не відвідав Президент України Петро Порошенко, та висловив припущення, що є більше шансів на візит Папи в Україну, якщо до нього поїде Петро Порошенко. Мечислав Мокшицький наголосив, що така ініціатива має йти від українського Президента. За його словами, Римсько-Католицька Церва запрошувала Папу, щоб разом молитись за мир та стабільну ситуацію в країні.

Архієпископ додав, що у разі, якщо Папа відвідає Україну, то обов’язково приїде й до Львова, адже тут найбільша кількість католиків.

Теги: