21 березня у центрі Києва пройшов гала-концерт «Пісні року в українському християнстві – 2014». Цього року фіналістами стали Анастасія Яценко, Іван Лук'янчук, Павло Карпенко, Марія Мокієнко, Ірена, гурти «Granula Grace» та «7 KROCK», дуети «IZI» та «Даббі і Кетрін». Нагороджено також людей, які зробили особливий внесок у пропагування культурних і моральних біблійних цінностей в українському суспільстві, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Uea.org.ua.

Перемогу отримав гурт, який завоював серця глядачів та суддів своєю щирістю та вмінням справлятися з будь-якими труднощами, – гурт «MEORIT» з піснею «Новий день». Олександр Марчук (вокал, акустична гітара), Олександр Ступак (клавіші, бек-вокал) та Ігор Гурич (барабани, перкусія) – в такому складі почали грати всього кілька місяців тому, але завдяки професійному досвіду їм одразу вдалося привернути увагу слухачів оригінальністю звучання та хорошими піснями.


Засновником номінації «Пісня року…» є Український Євангелічний Альянс (УЄА). Організатори прагнуть сприяти розвитку християнської музичної культури та виявленню достойних талановитих виконавців. «Прославлення Бога повинно бути величним, достойним нашого Творця. Воно має бути музично багатим і мати глибокий текстовий зміст», – говорить Генеральний секретар УЄА та автор ідеї конкурсу Костянтин Шаповалов.


Подія відбувається щорічно. Протягом року відбіркова комісія проводить моніторинг та оцінку пісенного життя України і відбирає кращих християнських виконавців (солістів, групи), що виступають на фінальному концерті в Києві. За правилами конкурсу пісня повинна бути авторською, мелодично складною, з християнським змістом і створеною не раніше ніж за останні 2 роки. Вибирають кращу пісню голосуванням глядачі та судді, серед яких цього року було немало відомих особистостей: В'ячеслав Рибіков – учасник проекту «Голос країни. Перезавантаження», бронзовий призер конкурсу «Нова хвиля 2014», Оксамита – співачка, автор і виконавець пісень, телеведуча, Євгенія Терентьєва – директор і ведуча радіо Proactive.fm, Роман Ващук – відомий християнський співак та співачка Стелла Красовська.


Нагороду гурту-переможцю вручали генеральний секретар УЄА Костянтин Шаповалов та модель, громадська діячка, Міс Україна 2013 – Анна Заячківська. Нагороду за авторським проектом виготовив майстер Ігор Мацієвський, член Спілки художників України.

Також 21 березня в Українському домі Український Євангелічний Альянс та Спілка християнських письменників України (СХПУ) нагородили людей, які зробили особливий внесок у пропагування культурних і моральних біблійних цінностей, посприяли підвищенню авторитету України у світі через підготовку, підтримку та проведення міжнародних та всеукраїнських заходів, а також посприяли діалогу та єднанню різних християнських церков та деномінацій.


Одним із нагороджених став Руслан Кухарчук, голова асоціації журналістів, видавців і мовців «Новомедіа», якому, рішенням голови СХПУ Костянтина Шаповалова, було присуджено орден «Кирила та Мефодія» за багаторічну успішну працю в справі розвитку християнських медіа.


Також за особливий внесок у розвиток християнського медіа простору відзнаку одержала Анаіт Агабабова, журналіст телеканалу CNL - медаль «За духовне відродження України».


Цього року вперше від УЄА була вручена нагорода у номінації «Меценат року-2014». Її одержав молодий меценат з Києва Дмитро Шаповалов.


Наостанок, за клопотанням членів Українського Євангелічного Альянсу була відзначена багаторічна плідна праця голови СХПУ, генерального секретаря УЄА Костянтина Шаповалова. Йому було вручено орден «Апостола Андрія Первозванного».

Теги: