Керівники держави і церков взяли участь у молитві за Україну24 серпня у Софійському соборі в центрі Києва керівники релігійних організацій разом з керівниками держами молилися за Україну, просили миру і процвітання для країни, а для народу і її захисників - Божого благословення, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Інтерфакс і прес-службу глави держави.

Молитви виголосили глава УПЦ (Київський Патріархат) Патріарх Філарет, глава УПЦ (Московський Патріархат) митрополит Онуфрій, Верховний архієпископ Києво-Галицький УГКЦ Святослав; єпископ УПЦ в Канаді (представник Вселенського Патріарха) Іларіон; архієпископ Києво-Житомирської дієцезії Римсько-Католицької Церкви в Україні Петро Мальчук; головний рабин Об'єднання іудейських релігійних організацій україни Яків Дов Блайх, муфтій Духовного управління мусульман України Ахмед Тамім; президент Українського біблійного товариства Григорій Комендант.

Після молитов хор виконав духовний гімн "Боже Єдиний, Великий, нам Україну храни!".

Разом з главою держави Петром Порошенком та його сім'єю у молитві взяли участь голова Верховної Ради Володимир Гройсман, Керівники держави і церков взяли участь у молитві за Українупрем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

По закінченню урочистостей у Софії Київській духовенство долучилося до урочистостей на центральній вулиці Києва під час проведення Маршу Незалежності.

Після завершення свякового параду церковнослужителі взяли участь в урочистому прийомі у Софії Київській, який дав Президент України для представників влади, релігійних організацій, суспільних діячів, громадськості та закордонних гостей.

Фото apostrophe.com.ua, unian.ua

Теги: