Папа Франциск до глави УГКЦ: «Україна є і завжди буде у моєму серці»Перебуваючи у Ватикані з офіційним візитом для участі в Папському Cиноді про сім’ю, Верховний архієпископ УГКЦ Святослав зустрівся із Папою Римським і вкотре розповів йому про ситуацію в Україні. Зустріч єпископа Рима і глави УГКЦ відбулася 14 вересня, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на  сайт УГКЦ.

Під час розмови Верховний архієпископ Святослав розповів Папі Франциску про гуманітарну кризу, котру переживає Україна у зв’язку з війною на сході країни. Глава УГКЦ озвучив Папі дані ООН про понад півтора мільйона внутрішньо переміщених людей, які стали жертвами війни на Донбасі. Папа запевнив Святослава у молитві та підтримці для відновлення та побудови мирного життя в Україні. «Україна є і завжди буде в моєму серці», ‒ наголосив Папа Франциск.

Окрім цього, Предстоятель УГКЦ подякував Папі Римському за проголошення геройських чеснот митрополита Андрея Шептицького. Він зазначив, що «постать митрополита Андрея є неоціненною в житті нашої Церкви, а підписання декрету про визнання його геройських чеснот є знаком великої підтримки України збоку Апостольської Столиці».

З цієї нагоди Святослав подарував Франциску медаль із зображенням митрополита, виготовлену з нагоди ювілею 150-річчя з дня його народження стараннями о. Володимира Палчинського, монаха з Івано-Франківської монашої обителі. Папа з вдячністю прийняв подарунок і поцікавився символікою зображень на медалі.

Теги: