Кримінальне провадження щодо «Патріаршої благодійної місії» закрито за відсутністю достатніх доказів вини обвинуваченихДнями Київська Патріархія отримала копію постанови слідчого Солом’янського управління поліції Головного управління Національної поліції в м. Києві від 01.04.2016 р. про закриття кримінального провадження щодо діяльності «Патріаршої благодійної місії», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

В постанові сказано, що слідство не знайшло достатніх доказів та підстав вважати, що в діях керівництва місії наявний склад кримінального правопорушення. У зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення кримінальне провадження було закрите. Копія постанови спрямована до прокуратури для перевірки законності прийняття рішення. Також Солом’янський районний суд 28 березня 2016 р. зняв з майна місії раніше накладений арешт.

Однак, враховуючи те, що благодійна діяльність будується винятково на довірі, а таку довіру в суспільстві щодо зазначеної місії було підірвано, рішення Священного Синоду про її ліквідацію залишається без змін, наголошують в УПЦ КП.

Також Патріарх Філарет наклав покарання на протоієрея Миколая Салабая, який раніше рекомендував Київській Патріархії осіб, що виступили ініціаторами створення зазначеної місії. Рішенням Предстоятеля за нанесену Церкві діяльністю місії моральну шкоду настоятель храму Різдва Христового в м. Києві протоієрей Миколай Салабай заборонений у священнослужінні. Також він позбавлений церковної нагороди – права носити за богослужінням митру.

Фото Facebook

Теги: