Митрополит Онуфрій: «Всеправославний Собор має знайти місце для Церкви серед світу»Глава УПЦ митрполит Онуфрій розповів про те, чого він очікує від Всеправославного Собору, що відбудеться наприкінці червня цього року на Криті, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

Зокрема, розмірковуючи над причиною та завданням очікуваної міжцерковної наради, владика сказав, що на сучасному етапі Православна Церква існує в складних умовах трансформації світу. «Сьогодні йде перебудова світу – розбудовується новий світ, в якому політичні кордони стають все менш значимими та кінець-кінцем зникнуть. І Церква має завдання знайти собі місце у цьому новому форматі світу», – зауважив Предстоятель.

«Цей Собор має на меті знайти місце для Церкви серед світу – таке місце, при якому ми б не поступалися своїми правилами, принципами, догматами, але у якому б жили та звершували подвиг спасіння, який Церква звершує протягом 2000 років», – підкреслив Онуфрій.

Нагадаємо, найближчі однодумці митрополита Онуфрія – єпископ Лонгин (Жар) і митрополит Феодор (Гаюн) виступили різко критично щодо проведення Всеправославного Собору і проектів соборних рішень.

Теги: