МВС заблокувало прохід хресної ходи УПЦ вулицями Києва через можливість терактівСилами Національної поліції і Національної гвардії МВС заблоковано прохід хресної ходи УПЦ (МП) вулицями Києва через можливість терактів, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на УНН.

"Отримавши відповідну інформацію, в порядку запобігання можливих терористичних загроз і провокацій навколо Хресної ходи Православної церкви (МП), мною було дано вказівки втрутитися в порядок анонсованої організаторами ходи по місту Києву. Виявлені зранку муляжі мін і реальні бойові закладки з гранатами не залишили у нас сумнівів в реальності загроз і провокацій. Силами Нацполіції і Нацгвардії - МВС заблокувало прохід Ходи по вулицях Києва", — повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у Фейсбуці.

Міністр наголосив, що безпека громадян — вище релігійних ритуалів.

Напередодні міськрада м. Бориспіль відмовила учасникам ходи у проходженні через місто. Мер Борисполя запропонував учасникам хресної ходи обійти місто через окружну дорогу. Учасники ходи оминули Бориспіль і пішли об’їзною дорогою.

“Вони обійшли наш блокпост, де ми зібралися з громадянами. Так, були радикально налаштовані хлопці, які воювали в зоні АТО і пам’ятають, як ці батюшки були корегувальниками і зберігали зброю там у себе в церквах, але, дякуючи діям і співпраці усіх, ніяких провокацій не було”, — сказав депутат Бориспільської міської ради Ярослав Годунок.

Теги: