Генпрокуратура провела очну ставку між депутатом Новинським і митрополитом УПЦУ Генеральній прокуратурі України відбулася очна ставка між депутатом від «Опозиційного блоку» Вадимом Новинським і митрополитом Олександром (Драбинко). Перший є головним меценатом УПЦ (МП), а другий — вікарієм Київської митрополії, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Racurs.ua.

1 вересня під час спілкування з журналістами Вадим Новинський заявив, що мова йде про конфлікт між ним і митрополитом в червні цього року. Як відомо, тоді Новинсккий напав зі своїми охоронцями на митрополита і погрожував йому розправою за поширення ідеї автокефалії УПЦ.

Новинський підкреслив, що проходить у справі як свідок. "Слідчий викликав мене до Генеральної прокуратури для проведення слідчих дій... Була очна ставка з потерпілим, я проходжу у цій справі як свідок і жодних звинувачень на мою адресу не висувається", — цитує його ВВС.

Коментуючи сам конфлікт, він зазначив, що це була просто розмова на підвищених тонах.

Також журналісти поспілкувалися з митрополитом Олександром. «Неприємна ситуація, виходячи з того, що відбувається в церковно-державних відносинах. У кожного свої погляди на це. Як сказав Вадим Владиславович, ми в цих поглядах не зійшлися», — зазначив митрополит.

"Українська правда" з посиланням на свої джерела у Генпрокуратурі повідомляє, що Генпрокуратура готує подання на позбавлення депутатської недоторканності Вадима Новинського.

Заступний генерального прокурора Сарган Лариса заявила, що наразі конкретної інформації немає, а як тільки щось буде з’являтися, вона одразу ж буде розповідати представникам мас-медіа та публікувати дані на своїй сторінці у Фейсбук. Інший представника ГПУ розповідає, що дана ініціатива з’явилася у зв’язку з завданням тілесних ушкоджень Новинським православного священнослужителя. Також у ГПУ заявляють, що матеріали справи у них є, але підозру вони ще не оголошували.

Теги: