Відбулася перша конференція християн-п’ятидесятників, які працюють в органах влади УкраїниПонад 70 християн-п’ятидесятників, які працюють в органах законодавчої, виконавчої та судової влади, з’їхалися до Києва 10 вересня на конференцію, присвячену темі «Християнин у владі», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт п’ятидесятників України.

Головним спікером конференції, що проходила на базі київської церкви «Філадельфія», був старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко. «Коли нам доручено  владу, існує  небезпека уподобитися фарисеям – намалювати собі Бога,  і тому не впізнати Його волю.  Ісус є взірцем того, як правильно користуватися владою», - зауважив він. За словами старшого єпископа віруючий у владі має бути генератором ідей, має прислухатися до тих, хто щось нове пропонує. «Наш народ має побачити інший почерк. Віруючі у владі мають показати, що можна не красти, можна зламати корумповану систему».

Після семінару Михайло Паночко надав інформаційну довідку про діяльність ЦХВЄУ: чисельність та динаміку зростання церков, розвиток служінь в Україні. Потім учасники конференції мали час для запитань та ділилися власним досвідом.

Хтось потрапив  до органів влади, обравши фах і зростаючи професійно, а комусь набридло спостерігати за бездіяльністю місцевої влади і виникло бажання піти у депутати. Як поділилися спостереженнями учасники конференції, рівень довіри до християн на місцях досить високий. «Вісім з десяти віруючих кандидатів на нашому окрузі пройшли до місцевих рад», - повідомив один з учасників конференції. «А у нас пройшли всі сто відсотків, бо балотувався тільки я один», - констатував  інший.

На переконання депутатів і службовців, віруючі є недостатньо активні у політичній сфері. Сьогодні Бог подарував їм унікальний момент, коли можуть не просто відкрито проповідувати християнські істини своїм життям, але й впливати на суспільство через органи влади.

Насамкінець  учасники конференції здійснили молитву за Україну та християн у владі. Учасники конференції ухвалили рішення проводити подібні заходи і надалі. А найближчим часом буде створено  спеціальні групи у соцмережах, очікується, що це дасть змогу учасникам ближче познайомитися та продовжити спілкування в інтернет-просторі.

Теги: