Баптисти України розробляють план святкування 500-річчя Реформації9-10 жовтня Ірпінь Київської області зустрів понад 170 представників керівних комітетів християн-баптистів з різних областей України, які приїхали на конференцію, щоб зробити аналіз служіння за поточний рік та запланувати роботу на 2017 рік, зокрема, в рамках святкування 500-річчя Реформації

Зокрема, з презентацією щодо святкування 500-річчя Реформації звернувся Павло Унгурян, народний депутат України. Він наголосив, що сьогодні Україна має реформуватися. «Практика реформації показує, що успіх європейських країн та поштовх до їх розвитку відбувся внаслідок реформації церков та активного включення протестантів в життя суспільства. Саме тому сьогодні українська реформація має початися з серця: християни мають реформувати свої взаємини з Богом, реформувати своє служіння та професійну діяльність, реформувати життя церкви відповідно до динаміки сучасного світу».

Учасники конференції ділилися своїми пропозиціями та ідеями, які вже в наступному році зможуть реалізувати в рамках «R-500».

Також на початку жовтня пройшла стратегічна зустріч комітету Молодіжного служіння ВСЦ ЄХБ. Орієнтиром на наступний рік стає тема поклоніння, яке у контексті «R-500» відбудеться під гаслом «Реформація поклоніння».

Підбивши попередні підсумки року, команда прийняла кілька важливих рішень, які допоможуть зорганізувати роботу відділу у наступному році.

Баптисти України розробляють план святкування 500-річчя Реформації5 жовтня відбулась перша зустріч стосовно святкування 500-річчя Реформації, на якій були присутні голови шести протестантських церков Хмельницької області. Зустріч проводилась під головуванням Юрія Сливи – координатора від Національного оргкомітету з відзначення «R-500».

В ході зібрання служителі створили Координаційну раду, головою якої обрали Павла Сівця – голову Українського центру об`єднаної церкви християн віри євангельської.

Головою обласного міжденомінаційного Оргкомітету з підготовки «R-500» обрали Валерія Хому, активного громадського і релігійного діяча, члена церкви ЄХБ «Дім Євангелія». Секретарем комітету обрали Валерія Каспрова, помічника народного депутата П. Унгуряна.

Одразу після зустрічі єпископів слідувала вже загальна зустріч безпосередньо з учасниками комітетів від представлених протестантських деномінацій, які долучились до підготовки проведення заходів, приурочених до відзначення 500-річчя Реформації на Хмельниччині. Юрій Слива презентував фільм, присвячений темі Реформації, а також розповів про структуру Національного оргкомітету, про напрямки роботи кожного з семи відділ при Національному комітету, відбулося обговорення і наповнення обласного оргкомітету відповідальними за відділи від представлених деномінацій.

Теги: