Посадовці МЗС обговорили з представниками конфесій подальше співробітництво19 жовтня відбулося VІІ засідання Громадської ради з питань співпраці з релігійними організаціями при Міністерстві закордонних справ України, повідомляє Інститут релігійної свободи.

На засіданні обговорювалися можливості сприяння з боку МЗС у реалізації проектів надання гуманітарної допомоги від релігійних організацій української діаспори. Також йшлося про відзначення ювілею Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (листопад 2016 р.) та 500-річчя Реформації (жовтень 2017 р.).

За даними сайту МЗС, члени Громадської ради поділилися інформацією про участь у низці міжнародних заходів, зокрема, у засіданні Комітету ООН з ліквідації всіх форм расової дискримінації (11-12 серпня, Женева), у щорічному засіданні Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) з імплементації людського виміру (26-28 вересня, Варшава).

Під час засідання відбувся обмін думками щодо можливого внесення змін до законодавства України, які стосуються діяльності релігійних організацій, у зв’язку з рішенням Конституційного Суду від 08.09.2016 року щодо відповідності Конституції України положення частини п’ятої статті 21 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» (справа про завчасне сповіщення про проведення публічних богослужінь, релігійних обрядів, церемоній та процесій).

Від Інституту релігійної свободи у засіданні взяв участь голова правління ІРС Олександр Заєць.

Теги: