Генпрокуратура завершує розслідування справи щодо тиску на УПЦ з боку Віктора Януковича і його оточенняГенеральна прокуратура України завершує кримінальне провадження за підозрою Віктора Януковича та Вадима Новинського у тиску на керівництво УПЦ (МП) з метою відсторонення митрополита Володимира (Сабодана) від посади глави Церкви, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на УНН.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко на брифінгу 25 жовтня заявив, що не виключає, що до Верховної Ради України може надійти подання про зняття недоторканності з народного депутата Вадима Новинського.

“Ми дійсно на фінішній прямій до справи, в якій Янукович підозрюється у незаконному тиску на Українську православну церкву з метою відсторонення від посади покійного митрополита Володимира. У цій справі підозрюється також і народний депутат Новинський. І очевидно це вимагає від мене... подання до Верховної Ради про зняття недоторканності з пана Новинського”, — сказав генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Раніше Юрій Луценко повідомляв, що планує “велику справу” стосовно екс-президента України Віктора Януковича в кінці року передати на ознайомлення суду.

Віктор Янукович утік з України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території Росії, яка не відповідає на запити України про його видачу в рамках міжурядових домовленостей.

Секретар митрополита Володимира (Сабодана) митрополит Олександр (Драбинко) нещодавно розкрив подробиці кримінальних справ щодо зміщення глави УПЦ зі свого поста, а також заявив, що особисто інформував вище церковне керівництво УПЦ (МП) і РПЦ про обставини тиску на митрополита Володимира з боку державної влади за часів президентства Віктора Януковича.

Теги: