Голова Верховної Ради: "Патріарх Варфоломій дав згоду на візит в Україну"Голова Верховної Ради Андрій Парубій сподівається, що Вселенський патріарх Варфоломій під час візиту в Україну зустрінеться з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Newsru.ua.

"Я запросив Вселенського патріарха Варфоломія відвідати Україну, зустрітися з народними депутатами України, а також провести зустріч з Радою церков. Патріарх Варфоломій дав згоду на такий візит в Україну, і я сподіваюся, що найближчим часом ми зможемо провести зустріч Всеукраїнської ради Церков з патріархом Варфоломієм", - сказав Парубій на останньому засіданні Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій України в Києві.

Спікер парламенту зазначив, що Константинопольський Патріарх добре обізнаний про ситуацію в Україні.

Голова Верховної Ради зустрічався зі Вселенським Патріархом Варфоломієм під час візиту до Туреччини 20 листопада і обговорював перспективи створення автокефальної Православної Церкви в Україні.

16 червня 2016 року український парламент ухвалив постанову (№4793) "Про звернення Верховної Ради України до Його Святості Варфоломія, Архієпископа Константинополя-Нового Риму, Вселенського патріарха про надання автокефалії Православної церкви в Україні".

У своєму зверненні Верховна Рада закликала Варфоломія визнати недійсним акт 1686 року, згідно з яким із порушенням канонів Київська митрополія була приєднана до Московського Патріархату.

22 червня спікер українського парламенту Андрій Парубій повідомив, що рішення Верховної Ради України із закликом видати томос щодо автокефалії Православної церкви в Україні було доставлено Вселенському Патріарху Варфоломію.

Теги: