Криворізька Рада Церков звинуватила поліцію у нападі на священика УГКЦКриворізька Рада Церков виступила із заявою щодо "вчинення нападу поліції" на парафію УГКЦ Святої Трійці у Кривому Розі Дніпропетровської області, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

У заяві зазначається, що 5 січня 2017 р. о 22:00 невідомі полісмени ввірвалися на подвір’я церкви УГКЦ і намагалися проникнути в дім, де проживає священик із сім’єю.

«Полісмени звинуватили й обшукали сина священика, студента Київської трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ. Далі події розвивалися, як за добре спланованим сценарієм: у межах 5-10 хв. з’явилась «потерпіла». Після цього до полісменів долучилася опергрупа і вони до 2.00 ночі, поправши всі закони, морально тероризували всю сім’ю пароха, устигли всіх допитати, роблячи вигляд і прикриваючись тим, що це «просто розмови». За словами священика, «у кращих традиціях НКВД основним їхнім завданням було будь-якою ціною забрати у відділок сина» - зазначено у заяві.

«Припускаємо, що ці дії можуть бути пов’язані з візитом глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) та з його зустріччю з КРЦ наприкінці 2016 року. Звертаємось до керівництва поліції з вимогою провести прозоре службове розслідування задля встановлення правомочності описаних дій їхніх працівників" - наполягає Рада Церков.

Члени КРЦ) священики і пастори протестантських, православних і католицьких церков, розцінюють дії поліції як свавілля та спробу тиску на церкву.

Звернення підписали:

- Всеукраїнська Християнська Асамблея, Александр Немцев
- Всеукраїнський Союз церков християн віри євангельської-п’ятидесятників (ВСЦ ХВЄП), Віктор Степанченко
- Німецька євангелічно-лютеранська церква України (НЄЛЦУ), Олег Фишер
- Об'єднана церква християн віри євангельської (ОЦХВЄ), Виталий Киндрат
- Об'єднання Християнських церков «Дім Хліба», Валерий Григораш (головуючий КРЦ)
- Римо-Католицька Церква в Україні (РКЦ), Єжи Ліс
- Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ), Дмитришин Ігор
- Українська Православна Церква Київського Патріархату (УПЦ КП), Олександр Агарков
- Українська Уніонна Конференція Церкви адвентистів сьомого дня (УУК ЦАСД), Василенко Олег
- Секретар Криворізької Ради Церков, Роман Морозов (Roman Morozov).

12 січня о 12:00 відбудеться прес-конференція щодо спроби чинити тиск на о. Ігоря Дмитришина, члена Криворізької Ради Церков, священика УГКЦ в Кривому Розі. Адреса: вул. Героїв АТО (колишня Дімитрова), 30В, Громадський Діловий Центр, 4-й поверх, Конференц-Зал, +380977766340.

Теги: