В Києві відбудеться мiжнародний семiнар «Константинопольський патриархат і передача Київської митрополії Москві 1686 р.: нові архівні свідчення та пошук загублених смислів»8 лютого 2017 р. в Інституті історії України НАНУ відбудеться мiжнародний семiнар на тему «Константинопольський патриархат і передача Київської митрополії Москві 1686 р.: нові архівні свідчення та пошук загублених смислів», повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Семінар збере істориків, релігієзнавців, представників церковних кіл. Очікується жвава дискусія з огляду на актуальність зазначеної теми у світлі сучасних очікувань України.

Як відомо, більшість часу свого існування — сім століть — Київська митрополія знаходилася в юрисдикції Константинопольського Патріархату і лише після втручання в її справи Московського Патріархату перебуває з кінця 17 століття під сумнівною юрисдикцією Російської Церкви.

Подія відбудеться з 9:30 по 17:00 за адресою: Київ, зала засідань Інституту історії України НАНУ, Київ, вул. Грушевського, 4, 6 поверх.

Сторінка події у Фейсбуці.

Фото Facebook

Теги: