«Я не є феміністом, тому що ця теорія протиставляє статі. Відповідно до християнської антропології, гідність чоловіка і жінки є абсолютно однакова, тому що вона базується на факті сотворення і чоловіка, і жінки на образ і подобу Божу. Але також ми віримо, що чоловік і жінка сотворені для єдності, не для протиставлення», – зауважив Святослав у розмові у празькій студії радіо «Свобода».

«Ми не святкуємо день 8 Березня, але я думаю, що кожен день є гарною нагодою, щоб виявити повагу до жінки, зокрема до жінки-матері. Не можна лише на плечі жінки звалювати завдання плекати і виховувати дітей. Навіть більше, рівень культури певного народу визначається рівнем поваги до жінки», – додав глава українських греко-католиків.

8 березня у багатьох країнах світу відзначають Міжнародний день жінок: одні святкують, інші виходять на марші за рівні права і проти дискримінації.

Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви перебував у Празі з 7 по 9 березня для зустрічей з місцевою українською громадою, духовними лідерами і високопосадовцями Чехії. Основна мета візиту – презентація видання «У паломництві до гідності та свободи: Пастирське слово Блаженнішого Святослава до вірних УГКЦ і всіх людей доброї волі», яке вийшло друком чеською мовою. Чеськомовне видання вийшло під титулом «Majdan a řeckokatolíci na Ukrajině» (Майдан і греко-католики в Україні).

Теги: