Святослав наголосив, що розвиток патріарших структур, які об’єднують тіло Церкви, є одним із стратегічних пріоритетів її розвитку, тому потрібно розуміти, як центральні церковні структури можуть служити УГКЦ в Україні та світі, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

За словами глави УГКЦ, такий аудит необхідний ще й тому, що динаміка впровадження стратегії розвитку УГКЦ має часовий вимір (до 2020 року). По закінченні цього терміну впровадження стратегії повинна перейняти Патріарша курія.

Тож був зачитаний декрет глави УГКЦ, за яким владику Кена (Новаківського), єпарха Нью-Вестмінстерського, призначено керівником групи аудиторів. «Бажаючи подбати про розвиток Патріаршої курії, щоб вона сприяла кращому служінню всій нашій Церкві, ми, владою нам даною, зваживши на норми кан. 114 Кодексу канонів Східних Церков і заслухавши думку отців Синоду, що проходив у Львові-Брюховичах, 4-11 вересня 2016 року Божого, уповноважуємо вас здійснити аудит Курії Отця і Глави Церкви», - ідеться в декреті.

У декреті зазначено й осіб, які допомагатимуть здійснювати аудит (о. Віталій Токар, о. Анібал Соутус, п. Ольга Вох і бр. Андрій Малиш).

За словами експерта і члена групи Ольги Вох, аудит Курії потрібен, аби проаналізувати її подальше стратегічне бачення. «Патріарша курія покликана насамперед допомагати Главі Церкви в його служінні на всіх континентах та у виконанні рішень Синодів єпископів. Вона також повинна сприяти зміцненню глобальної єдності Церкви та усвідомлювати наявні потреби в єпархіях і громадах УГКЦ»,  - переконана вона.

Теги: