У столиці міжцерковна молитва відбулася у неділю, 2 квітня, на Софіївській площі, де зібралися тисячі віруючих різних конфесій, зокрема православні, герко- та римо-католики, євангельські християни, повідомляє Інститут релігійної свободи

Захід відбувся за ініціативи Патріарха Філарета, глави УПЦ Київського Патріархату. Цю ідею підтримали члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, які долучилися до молитви в центрі столиці України.

Серед них: глава Української Греко-Католицької Церкви Святослав (Шевчук), єпископ Української Автокефальної Православної Церкви Володимир (Черпак), єпископ-ординарій Римсько-Католицької Церкви в Україні Станіслав Широкорадоюк, єпископ Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви Маркос (Оганесян), старший єпископ Церкви християн віри євангельської України Михайло Паночко, старший єпископ Української Християнської Євангельської Церкви Леонід Падун, єпископ Союзу вільних церков християн євангельської віри України Дмитро Булах.   

У своїх молитвах представники Церков просили Божої допомоги про мудрість і сил здолати агресора – російських загарбників, а також про внутрішній мир у країні. Зокрема, молилися про викоренення корупції, особливо серед політиків і представників влади, про неспроможність ворогів спровокувати і загострити внутрішні конфлікти всередині України, про зміцнення моральних засад і сімейних цінностей у суспільстві, про відповідальне батьківство та захист ще ненароджених дітей від абортарії та сирітства.  

У молитві за Україну взяли участь також деякі представники Верховної Ради та уряд країни.

Напередодні, члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій оприлюднили Звернення до віруючих із закликом до спільної молитви за перемогу і мир.

Теги: