Завдяки допомоги від Папи Римського шість тисяч сімей із 36 населених пунктів Донецької та Луганської областей отримають набори насіння (морква, буряк, капуста, помідори, кабачки, кукурудза, горох, редис, щавель, петрушка), а також картоплю для посадки на своїх земельних ділянках. Для реалізації цього проекту Асоціація милосердя «Еммануїл» отримала грант в розмірі 27 тис. євро, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рopeforukraine.com.ua.

Забезпечення насінням дозволить сім’ям на сході України працювати на власній землі й отримувати від цього харчування на весь рік.

“Багато жителів прифронтових міст сходу України мають свої присадибні ділянки площею 5-6 соток. Цього достатньо, щоб навесні посадити город і восени отримати урожай, який дозволить пережити зиму. Потрібен тільки посівний матеріал”, — зазначає автор проекту, керівник соціальних проектів Асоціації милосердя “Еммануїл” Галина Кучер.

«Ми і під кулями підемо на городи, бо це — наша земля, ми щороку її обробляємо і з цього живемо. І город посадимо, і консервацію зробимо… тільки допоможіть посівним матеріалом», — з такими проханнями ще взимку до благодійних організацій неодноразово зверталися жителів прифронтових сіл.

Галина Кучер далі розповідає: “В кінці березня перша фура з посадковим картоплею для реалізації проекту прибула на схід України з Миколаївської області. Географія в цьому випадку має велике значення, оскільки це степова зона, потрібно щоби насіння картоплі були звиклими до кліматичних умов, коли недостатньо вологи і пече сонце, а на Сході України так і є “.

Проект охоплює населенні пункти Донецької та Луганської області: Кримське, Тошківка, Золоте, Бахмутське, Зайцеве, Піски, Майорськ, Констянтинівка, Горняк, Кураховка, Єлизаветівка, Никифорівка, Миколаївка, Первомайське, Нетайлове, Уманське, Білецьке, Водяне, Сєверне, Дружківка, Миронівський, Луганське, Мар’їнка, Красногорівка, Торецьк, Новогродівка, Верхньоторецьке, Бахмут, Александровка, Курахове, Новоселівка, Константинополь, Попасна, Сіверськ, Лисичанськ, Новотошківське.

Асоціація Милосердя “Еммануїл” за кошти Папи Римського раніше встановила 335 твердопаливних котлів у приватному секторі Мар’їнки Донецької області, після якого взялася за реалізацію овочевого проекту.

Теги: