“Сьогодні відійшов у вічність Блаженнійший Любомир, Верховний Архієпископ-емерит Української Греко-Католицької Церкви. Щиро сумую з усіма вірними УГКЦ і всією Україною. Висловлюю глибоку шану цій світлій людині, справжньому подвижнику, який сміливо ніс слово Господнє українцям у двох сторіччях на зламі двох тисячоліть”, — написав П.Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

Також він зазначив, що українці повинні продовжувати боротьбу за Україну, за мир та за любов, як закликав Любомир Гузар.

“В одному з останніх інтерв’ю Любомир Гузар пророче сказав слова, які мені запали в душу: „Мир означає любити один одного. Мир — то не є відсутність боротьби“. Виконуючи його наказ за покликом серця ми маємо продовжувати боротися за Україну, за мир, за любов”, — додав П.Порошенко.

Також, співчуття висловив прем’єр-міністр України В.Гройсман. “Сьогодні день насичений як добрими новинами, так і новинами надзвичайно сумними. Пішла у вічність велика людина, людина надзвичайно мудра і віддана Україні. Не стало Блаженнійшого Любомира Гузара. Вічна пам’ять”, — написав він.

Любомир (Гузар) буде похований у понеділок у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві. Про це повідомив предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук. “У неділю о 18 годині у Патріаршому соборі у Києві відбудеться чин архієрейського похорону. Відтак будуть цілонічні молитовні чування з читаннями Божественного Євангеліє. У понеділок 5 червня, об 11 годині відбудеться скорботна архієрейська Божественна літургія з чином погребення. Блаженніший Любомир буде похований тут, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у його крипті як його будівничий, як його найбільший скарб. Як той, що стає великим непорушним наріжним каменем цієї святині навіки”, — розповів глава УГКЦ.

Теги: