До участі в урочистому ювілейному заході з нагоди святкування 50-річчя з дня визволення Єрусалиму були запрошені сотні представників з усіх континентів світу.

На запрошення Кнесету від України у Першому молитовному сніданку Ізраїля брали участь наступні представники релігійних спільнот та християнських Церков: Г.І. Комендант – президент Українського Біблійного Товариства (УБТ), заступник генерального секретаря УБТ –  А.В. Райчинець; М.С. Паночко – старший єпископ Церкви Християн Віри Євангельської України; В.Ф. Райчинець – старший єпископ Союзу Вільних Церков Християн Євангельської Віри України; В.П. Шемчишин – перший заступник голови Всеукраїнського Союзу Церков Євангельських Християн-Баптистів. Від представників державної влади Україну представляв радник Президента України Юрій Богуцький, який у рамках візиту взяв участь у зустрічі з Президентом Ізраїля Реувеном Рівліном.

Українська делегація взяла участь у першому Національному молитовному сніданку у кнесеті Ізраїля

У різних виступах і промовах лідери Ізраїлю та державні представники з різних країн світу зазначали, що мільйони людей у світі сьогодні потребують миру і стабільності, чекаючи допомоги і справедливості. Лідери християнських Церков та релігійні діячі закликали присутніх молитися як за справжній, стійкий мир, так і за порозуміння між людьми різних національностей і віросповідань, за об’єднання зусиль демократичних країн світу задля поширення демократичних цінностей та принципів свободи.

Національні молитовні сніданки є багаторічною традицією багатьох демократичних країн. Зокрема в Україні такий захід проводився вже шостий рік поспіль. Подібний Молитовний сніданок в Ізраїлі відбувся вперше, але саме така спільна молитва, незважаючи на політичні та релігійні розбіжності, може сприяти духовному єднанню й порозумінню провідних політичних лідерів та представників різних релігійних спільнот з усього світу.

Перше фото — wikipedia.org

Теги: