У заяві зазначається: "На початку Конституції України визначено, що вона приймається з усвідомленням «відповідальності перед Богом». Справжнє усвідомлення такої відповідальності не може бути суто декларативним, але має особисто втілюватися в життя згідно з волею людини".

За словами глави УПЦ КП, "останнім часом все більше можна почути з різних сторін заклики обмежувати Церкви і релігійні організації в їхній суспільній діяльності на підставі того, що «Україна – світська держава», але "фактично нашому суспільству знову пропонують таке розуміння світської держави, коли атеїстичні чи агностичні світоглядні переконання в публічній сфері мають домінувати над іншими світоглядними переконаннями". Патріарх Філарет вважає це "спробою повернути наш народ назад, до державного атеїзму".

Він нагадує, що "Майдан розпочинав і завершував свій день молитвою – і в цьому була одна з підвалин його перемоги". Тому глава УПЦ КП підтримує бажання народних депутатів розпочинати свій робочий день з молитви. "А у який спосіб це має здійснюватися – безперечно залежить від самого Парламенту та його рішення", – йдеться у заяві.

Теги: