"В знаменну для всієї української громади дату, День Хрещення Київської Русі, бажання президента Порошенка мати довгоочікувану автокефалію - єдино правильне рішення, — зазначив Віктор Балога 28 липня на своїй сторінці у Фейсбуці. — І це можна зробити швидко, але ми маємо розуміти, що Вселенський Патріарх допоможе лише за умови об'єднання трьох православних церков - УАПЦ, УПЦ КП, УПЦ МП навколо Митрополита Онуфрія. Бо на сьогодні, з усіх лідерів церков, він єдиний, кого визнає Константинополь. І це вже домашнє завдання для президента".

Нагадаємо, що Петро Порошенко з нагоди Дня хрещення Київської Русі привітав співвітчизників і нагадав, що Україна очікує від Константинопольської Церкви, від якої Володимир Великий прийняв християнську віру, визнання автокефалії Української Церкви.

8-16 липня 2017 року соціологічна група «Рейтинг» провела опитування щодо ставлення українців до створення єдиної помісної (автокефальної) Церкви в Україні. Головні висновки дослідження: найбільша кількість людей у середовищі опитаних — "за" створення єдиної помісної Церкви.

27 липня УПЦ КП звітувала про переговори з Константинополем щодо автокефалії.

Теги: