Зранку в соборі святої Софії у Києві відбулася міжконфесійна молитва за Україну. Її виголосили очільники Церков та глави релігійних організацій - члени Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій.
Ієрархи церков взяли участь в урочистих заходах з нагоди Дня незалежності України

У молитві взяли участь президент України Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко та дітьми, голова Верховної Ради України Андрій Парубій, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, міністр культури Євген Нищук, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко та інші високопосадовці.
Ієрархи церков взяли участь в урочистих заходах з нагоди Дня незалежності України

Після виголошення молитов хор виконав духовний гімн України «Боже Великий, Єдиний», а присутні помолились до Бога за мир і процвітання України, поставивши свічки біля ікон собору.

На запрошення президента України Петра Порошенка делегації церков відвідали урочистості та військовий парад на Майдані незалежності у Києві.

Підрозділи різних видів та родів військ українських Збройних сил, Державної прикордонної служби та Національної гвардії пройшли урочистим маршем по Хрещатику. Цьогоріч в параді військ також взяли участь керівники оборонних відомств і військовослужбовці Збройних сил Великої Британії, Грузії, Естонії, Канади, Латвії, Литви, Молдови, Польщі, Румунії і Сполучених Штатів Америки. Під час урочистих заходів глава Української держави вручив орден «Золота Зірка» з присвоєнням звання Герой України лейтенанту Василю Тарасюку та рідним загиблого капітана Євгена Лоскота. Присутні також вшанували пам’ять загиблих захисників України.

Після параду ієрархи відвідали урочисте прийняття президента України з нагоди Дня незалежності України на території Софійського собору.

Теги: