Віктор Єленський. Велике повернення: релігія у глобальній політиці та міжнародних відносинах кінця ХХ – початку ХХІ століття. – Львів: Видавництво Українського католицького університету 2013. – 504 с.

Головна тема цієї книги – бурхливе відродження релігії в сучасному світі, її потужне вторгнення у сферу великої політики та міжнародних відносин, її роль у глобальних трансформаціях та процесах регіональних змін. Найяскравішими виявами такого «повернення релігії» стали ісламський вибух, євангелічне і католицьке піднесення, релігійне пробудження в посткомуністичному світі, Китаї та Індії, наступ релігійного націоналізму й загрозлива хвиля релігійно вмотивованого терору. Особлива увага приділена Україні, де «повернення релігії» щільно пов’язане з націєтворенням і суспільно-політичними перетвореннями.

В книзі розглядаються, зокрема, такі теми як Євангельські конфлікти, Церква Англії у світовій політиці, Московська патріархія як геополітичний гравець, Розкол православ’я в Україні тощо.

Книга буде цікава релігієзнавцям, соціологам, історикам, богословам, спеціалістам з міжнародних відносин та всім, хто хоче краще зрозуміти місце та роль релігії в світі ХХІ століття.

Передмову до книги можна подивитися тут.

Книгу можна купити:
у Києві – книгарня «Свічадо» (вул. Покровська, 6, храм УГКЦ св. Миколи Доброго, ст. м. Контрактова площа);
у Львові – Українська книгарня (просп. Шевченка, 8).

Крім того книгу можна замовити в онлайн-книгарні Видавництва УКУ (виконання замовлення 10 днів, оплата – по отриманню книги).

Теги: