Розбрат України з Росією: стратегія виходу з піке. Погляд з ЄвропиАржаковський Антуан. Розбрат України з Росією: стратегія виходу з піке. Погляд з Європи. – Харків : Віват, 2015. – 256 с.

Антуан Аржаковський – відомий французький інтелектуал, доктор історичних наук, філософ та богослов. Його історичний погляд на витоки сьогоднішнього військового конфлікту між Україною та Росією важливий тим, що може претендувати на певну об’єктивність.

По-перше, він осмислює історичну ретроспективу не зсередини ситуації, а ззовні. По-друге, робить це із глибоким розумінням ментальних відмінностей двох народів, оскільки має власний досвід роботи в обох країнах (декілька років очолював Французький університетський коледж при Московському державному університеті ім. М. Ломоносова, а потім був заступником директора Французького культурного центру в Києві та директором Інституту екуменічних досліджень при Українському католицькому університеті у Львові).

Ця книга, відзначена у Франції премією Григорія Орлика  –  рідкісна можливість побачити ситуацію у нашій країні очима небайдужого європейця, який одночасно і глибоко розуміє предмет дослідження, і гаряче переживає за все, що відбувається зараз в Україні та в Росії.

Придбати книгу Антуана Аржаковського "Розбрат України з Росією: стратегія виходу з піке" можна в інтернет-магазині видавництва.

Теги: