Переповнені зали та живе обговорення. Щира молитва, яку раніше не чули в місті Димитрові Донецької області. Такими були результати візиту Автопоїзду Миру та Єднання у вівторок, 18 листопада.

Зала для брифінгу учасників Автопоїзду була переповнена. Туди зійшлись громадські активісти, релігійні діячі, волонтери та представники громадських організацій, та представники влади. Хочеться окремо відзначити блискучу роботу Організаційного відділу міськради Димитрова – зустріч була проведена та влаштована на найвищому рівні.

Обговорення почалось з розповіді про суть Автопоїзду Миру та Єднання. Окрім того, київські активісти розповіли про власні враження, отримані за цей час мандрівки. «Мої уявлення про Донбас докорінно змінились. І всі зміни були лише в кращий бік. Я дякую такій можливості та дякую вам за щирість», – підкреслив свої добрі почуття до мешканців міста соліст гурту «НеМо» Анатолій Іванюк.

Столичне послання любові від громади протестантів передав служитель В’ячеслав. Власний виступ мав і журналіст газети «День» Артем, який розповів про структуру роботи ЗМІ. Фотокореспондент зумів пояснити принципи роботи і причини того, чому нерідко новини не окреслюють повну картину дійсності. Разом з тим Артем поділився й шляхами, завдяки яким активісти можуть привернути увагу преси до актуальних проблем.

Практичними стали заклики міських активістів. Актуальна потреба для них – це обмін молоддю на певний час відпочинку, щоб діти зі Сходу могли побувати на Заході країни та побачити життя там. Так само вони готові приймати і дітей з західної України за сприятливих умов та безпеки.

Додатково заступник міського голови Димитрова Третьяк Юрій Васильович запропонував провести ряд спільних лекцій-семінарів про побудову громадянського суспільства, на що радо відгукнулись усі присутні.

Зустріч вже традиційно завершилась спільною молитвою «Отче наш». Представник місцевого духовенства, о. Іван Василенко (УГКЦ) закликав усіх присутніх до миру та єдності перед труднощами та спільному їх подоланню. Пізніше мешканці мали змогу послухати наживо музикантів рок-гурту «НеМо». Додамо, що концертна зала була заповнена і багато кому доводилось стояти чи сидіти прямо в проході.

Вже завтра Автопоїзд Миру та Єднання рушає у два міста – Костянтинівку та Дружківку.

Сerkva.info

Теги: